0
0

Olievlekken verwijderen uit kleding

Stap 1: Keukenpapier
Olievlekken kan je op verschillende manieren verwijderen. Als de vlek nog vers is, probeer dan zoveel mogelijk olie te absorberen met een keukenrol of een stukje wc-papier. Leg de keukenrol op de vlek en let op: niet wrijven! Alleen absorberen is voldoende.

Stap 2: Vet verwijderen
Vervolgens is het de beurt aan een vet verwijderaar. Hier zijn verschillende middeltjes voor op de markt. Volg de instructies van het middel naar keuze om de olievlek uit je kleding te verwijderen.

Stap 3: Ik heb geen vet verwijderend middel, wat nu?
Heb je geen vet verwijderend middel of kan je hier niet op korte termijn aan komen? Dan kan je het ook proberen met afwasmiddel. Afwasmiddel heeft ook een vet afbrekende werking. Doe een beetje afwasmiddel op de vlek en laat dit even intrekken. Vervolgens uitspoelen met water en herhalen totdat de vlek zo goed als weg is. Werkt dit niet goed genoeg, dan kan je ook proberen om het afwasmiddel te mengen met een beetje suiker en dat op de vlek in te laten werken. Zachtjes wrijven mag, maar niet te hard, want dan wrijf je de olievlek dieper in je kleding.

Als dit na een keer of drie niet lijkt te werken, dan kan je de olievlek ook schoonmaken met spiritus en zout. Strooi een beetje zout over de vlek en dep vervolgens met spiritus.

Stap 4: Uitspoelen en wassen
Als de vlek zo goed als verdwenen is, zorg dan dat je het kledingstuk goed uitspoelt met koud water. Vervolgens kan je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen. Dit zou voldoende moeten zijn.

Let op dat oude olievlekken moeilijk uit kleding te verwijderen zijn. Als de olie eenmaal is ingetrokken, dan moet je van goede huize komen om olievlekken uit kleding te verwijderen.

Ik zou zeggen surf ook eens naar:  wikihow….Olievlekken verwijderen incl video’s

Daar staat hoe je oude en nieuwe olievlekken kunt verwijderen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door tvdwal (Tips: 94, Reacties : 31)
Gevraagd op 27 september 2015 14:13
141 Aantal