0
0
  1. Trek een paar handschoenen aan en draag een kwaliteitsvol gezichtsmasker (N95 of beter) zodat je jezelf beschermt tegen schimmelsporen.
  2. Bevochtig voorzichtig het oppervlak met water of ontsmettingsmiddel.
  3. Kijk vervolgens naar het materiaal dat door schimmels aangetast is en pas de behandelingswijze daaraan aan.
  4. Is het een poreus materiaal? Poreuze materialen zoals plafondtegels en gipsplaten zullen schimmels bevatten die diep doorgedrongen zijn in het oppervlak. Deze moet je dan ook weggooien. Bij gipsplaten wordt zelfs aangeraden om een onaangetaste rand van 15 centimeter rond de schimmelvlek eveneens te verwijderen.
  5. Gaat het om een semiporeus materiaal? Semiporeuze materialen zoals hout en beton variëren wat het niveau van schimmeldoordringing betreft. Soms kan je ze reinigen, soms niet.
  6. Is het een niet-poreus materiaal? Niet-poreuze materialen zijn doorgaans enkel aan de oppervlakte aangetast door schimmels waardoor ze gemakkelijk gereinigd kunnen worden.
  7. Tapijt vormt een apart geval: een grondige reiniging kan onmogelijk zijn. Daarom is de gemakkelijkste oplossing het verwijderen en vervangen van het tapijt. Ook hierbij moet je de onaangetaste rand rond de schimmelvlek mee verwijderen. Ook bij met stof bedekte meubels is dit meestal het geval, al kan een behandeling met een zeer efficiënte stofzuiger met HEPA-filter eveneens een oplossing vormen.
  8. Laat het oppervlak nu even drogen.
  9. Reinig het oppervlak vervolgens met een gewoon reinigingsmiddel.
  10. Verdwijnt de vlek niet zo gemakkelijk? Gebruik dan water met azijn of een ander schimmeldodend middel.
  11. Lukt het nog niet? Hardnekkige schimmel verwijder je met een mix van 4 delen water en 1 deel chloor.

Bron: http://www.infotalia.com/nld/wonen/huishouden/huisraad/huisraad_detail.asp?id=1450

Gemarkeerd als spam
Posted by tvdwal (Tips: 94, Reacties : 31)
Gevraagd op 8 september 2015 08:26
192 Aantal